In 7 stappen naar een nieuwe handgemaakte sieraden collectie

Gepubliceerd op 18 september 2024 om 11:00

Het maakproces van een nieuwe collectie handgemaakte sieraden: van inspiratie tot shop

Bij Guzel Jewels & Fashion draait het om unieke, handgemaakte sieraden. Elk stuk wordt met zorg ontworpen en gemaakt, zodat je een uniek sieraad hebt dat niet zomaar ergens anders te vinden is. Maar wat komt er allemaal kijken bij het creëren van zo'n nieuwe collectie sieraden? In dit blog neem ik je mee door het hele proces – van de eerste inspiratie tot het moment dat de sieraden in de webshop staan. Het is een reis vol creativiteit, geduld en precisie, en ik deel graag hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Inspiratie: de eerste stap naar iets unieks

Het begint allemaal met inspiratie. Voordat ik ook maar een kraal vastpak of een ontwerp maak, is er een periode van ideeën opdoen. Vaak struin ik kanalen zoals Pinterest en Instagram af, waar ik allerlei mooie beelden opsla. Deze dienen later als basis voor mijn creaties.

Nu denk je misschien, maar hoe weet je of het een collectie wordt met armbanden, oorbellen of kettingen? Het antwoord is simpel: dat weet ik nog niet! De inspiratie vormt slechts een beginnetje, en de uiteindelijke keuze komt pas later in het proces.

Van inspiratie naar een idee

Door alle verzamelde beelden kom ik tot ideeën. Dit is vaak een proces van elimineren. Ik kijk naar de technieken die ik zie in de opgeslagen beelden en vraag mezelf af of dat iets is wat ik zelf kan toepassen in mijn ontwerpen. Daarbij houd ik altijd rekening met mijn eigen stijl en de wensen van jou als klant.

Op een gegeven moment begin ik enthousiast te worden over bepaalde elementen, zoals een specifieke stijl van kralen gecombineerd met stainless steel. Dit enthousiasme is voor mij altijd een teken dat ik op de goede weg zit. Ik hoef niet eens uitgebreid te schetsen; het idee zit meestal al vrij duidelijk in mijn hoofd. Wat ik dan nog wel doe, is kleine krabbels maken en hier en daar wat aantekeningen, gewoon om het idee nog wat verder uit te werken.

Het proefontwerp: idee tot leven brengen

Als het idee eenmaal gevormd is, is het tijd voor het proefontwerp. Dit is een van mijn favoriete stappen, omdat ik dan echt aan de slag kan met het maken van de sieraden. In dit geval begon ik met een sieraden set: een ketting, armband en oorbellen. Ik gebruik wat materialen die ik op dat moment voor handen heb, hoewel dit niet altijd de materialen zijn die ik uiteindelijk ga gebruiken voor de definitieve collectie.

Met het proefontwerp kijk ik of het idee dat in mijn hoofd zit ook echt te realiseren is. Tijdens dit proces kan ik besluiten om een aantal elementen te veranderen. Zo begon ik bij de oorbellen en zag ik al snel dat ze ook perfect zouden werken als hanger voor een ketting. De armband viel echter tegen, dus die viel af. Het resultaat was dat ik uiteindelijk besloot om de collectie te beperken tot kettingen en oorbellen.

Materialen: de juiste ingrediënten voor elk sieraad

Nu het ontwerp vaststaat, moet ik de juiste materialen inkopen. Voor deze set had ik besloten om stainless steel te combineren met facetgeslepen glaskralen. Stainless steel is perfect omdat het niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en hypoallergeen. Voor de kralen koos ik verschillende kleuren, zoals zwart, rood, groen en roze. Zo is er voor ieder wat wils, maar het blijft een statement set waarbij vooral de oorbellen en de hanger in het oog springen.

Wanneer ik precies weet welke kralen en onderdelen ik nodig heb, begin ik met het inkopen bij mijn favoriete leveranciers. Dreambeads.nl en Betaalbarekralen.nl zijn mijn go-to adressen. Binnen 3 werkdagen wordt er meestal geleverd en kan ik snel beginnen met het maken van de collectie.

Het maken van de collectie: een creatief proces

Het maken van de sieraden is waar alles samenkomt. Met de juiste materialen voor me, ga ik aan de slag met het samenstellen van de sets. Voor deze collectie heb ik gekozen voor goudkleurig en zilverkleurig stainless steel, in combinatie met verschillende kleuren kralen.

Het resultaat is een unieke sieraden set dat echt opvalt. Het geeft me altijd zo’n trots gevoel wanneer ik de definitieve ontwerpen klaar heb. In dit geval vond ik de set zo mooi, dat ik er zelfs een voor mezelf heb gemaakt! En dat gebeurt niet vaak.

Productfoto’s: het verhaal vertellen in beelden

Zodra de sieraden af zijn, is het tijd om ze op de foto te zetten. Dit is een cruciale stap, omdat goede productfoto's essentieel zijn om de details en kwaliteit van de sieraden te laten zien. Een mooie foto kan echt het verschil maken. Ik neem altijd foto's van zowel de individuele stukken als de hele set. Dit kost vaak uren, omdat niet elke foto meteen goed is. Maar het resultaat is het waard!

Online: van camera naar shop

Na de fotosessie is het tijd om de beelden van de camera naar mijn laptop te verplaatsen en de sieraden sets in de webshop te uploaden. Dit is het moment waarop de collectie officieel beschikbaar is voor jou. Maar het werk is nog niet gedaan! Ik deel de nieuwe collectie natuurlijk ook op Instagram om jou te laten weten dat er een nieuwe collectie is. 

Volg mij voor meer collecties

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van mijn nieuwste handgemaakte sieraden? Volg mij dan op Instagram! Klik op het Insta-icoontje in de shop en mis niets. Ook als je op zoek bent naar grote maten mode, tassen en modeaccessoires, ben je bij Guzel Jewels & Fashion aan het juiste adres.

Met elke nieuwe collectie blijft het proces boeiend en creatief. Het is een uitdagende, maar ook enorm bevredigende reis van inspiratie tot eindproduct, en ik deel dit met liefde met jou als klant. En benieuwd naar het eindresultaat van deze sieraden set? Ga dan snel naar Sieraden sets

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.