5 lichaamsvormen en 5 kledingadviezen

Gepubliceerd op 25 september 2024 om 11:00

Kledingadvies voor jouw lichaamsvorm: kies wat bij jou past!

Jij, ik, elke vrouw heeft een unieke lichaamsvorm, en daar mag je zeker trots op zijn! Het vinden van kleding die jouw figuur flatteert, kan echter soms een uitdaging zijn. Daarom probeer ik je in deze blog handige tips te geven om de beste kledingkeuzes te maken op basis van jouw lichaamsvorm. Of je nu een zandloper, appel, peer of rechthoekige vorm hebt, er is altijd iets dat jouw rondingen prachtig laat uitkomen.

1. Zandloperfiguur

Je hebt een smalle taille, terwijl je schouders en heupen ongeveer even breed zijn.

Kledingadvies: Het zandloperfiguur wordt vaak gezien als symmetrisch en in balans, wat betekent dat je je vormen gerust kunt laten zien. Kies voor kleding die je taille benadrukt, zoals getailleerde jurken, blazers met een riem of high-waist broeken en rokken. Wikkeljurken of overslagjurken zijn ideaal voor jou, omdat ze je figuur omarmen en je taille accentueren. Als jij je nou wat onzeker over dit soort jurken voelt, want wat als de jurk openvalt, dan is een jurk met het wikkel of overslag effect een goede optie. Wat je beter kunt vermijden is oversized kleding, want die kan je vormen verbergen.

Wat zal jou het beste staan:

  • Aansluitende jurken en blouses
  • High-waist broeken en rokken
  • Blazers en jassen met een tailleband of draag een riem voor de finishing touch

2. Peerfiguur

Je heupen zijn breder dan je schouders, en je hebt vaak een slanke taille.

Kledingadvies: Bij een peerfiguur wil je de aandacht naar je bovenlichaam trekken om balans te creëren. Kies voor tops met opvallende details zoals ruches, prints of schoudervullingen om je schouders visueel te verbreden. A-lijn rokken en jurken zijn ook perfect, omdat ze je heupen camoufleren en je taille mooi laten uitkomen. Vermijd strakke broeken of rokken die je heupen extra benadrukken.

Beste keuzes:

  • Tops met opvallende schouders of prints
  • A-lijn jurken en rokken
  • Lichtgekleurde blouses gecombineerd met donkere broeken

3. Appelfiguur

Je hebt bredere schouders en een vollere taille, terwijl je benen vaak slanker zijn.

Kledingadvies: Bij een appelfiguur draait het om het verleggen van de focus van je buik naar je slanke benen of decolleté. Kies voor tops met een V-hals, empire-lijn jurken of tunieken die je buik niet strak omhullen, maar je figuur juist verlengen. Losvallende blouses in combinatie met strakke broeken of skinny jeans helpen je een mooi silhouet te creëren. Vermijd te strakke tops of broeken met een laag kruis.

Beste keuzes:

  • Empire-lijn jurken, dit zijn jurken met een hoge taille die veelal wat wijder en losser uitlopen naar beneden.
  • Tunieken en losvallende tops
  • Skinny jeans of broeken met rechte pijpen

4. Rechthoekig figuur

Je schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed, met weinig tailledefinitie.

Kledingadvies: Als je een rechthoekig figuur hebt, kun je kleding kiezen die meer vorm aan je silhouet toevoegt. Peplum-tops of jurken met een riem zijn perfect om je taille te definiëren. Kies voor kleding met lagen, zoals een blouse met een blazer, om volume te creëren. Ook broeken met een hoge taille kunnen je figuur meer vorm geven. Vermijd boxy of vormloze kleding die je silhouet rechtlijnig maakt.

Beste keuzes:

  • Peplum-tops en jurken met riem. Peplum, extra stof vanaf de taille naar de heupen zorgt waardoor je heupen en taille worden geaccentueerd.
  • Kleding met lagen of texturen
  • High-waist broeken en rokken

5. Omgekeerde driehoek

Je schouders zijn breder dan je heupen, waardoor je bovenlichaam meer opvalt.

Kledingadvies: Bij deze lichaamsvorm wil je de aandacht meer naar je onderlichaam trekken om een evenwichtig figuur te creëren. A-lijn rokken en wijde broeken zijn ideaal, omdat ze volume toevoegen aan je heupen. Kies voor eenvoudige tops zonder te veel details of prints, zodat de focus niet op je schouders ligt. Vermijd schoudervullingen en topjes met spaghettibandjes.

Beste keuzes:

  • A-lijn jurken en rokken
  • Wijde broeken of broeken met een hoge taille
  • Eenvoudige tops zonder schouderdetails

Kleuren en prints om jouw vorm te accenturen

Naast de juiste pasvorm kunnen kleuren en prints ook helpen om jouw lichaamsvorm te flatteren. Donkere kleuren hebben vaak een afslankend effect maar zullen je rondingen minder uit laten komen, terwijl lichte of felle kleuren en prints juist volume toevoegen. Als je bijvoorbeeld je taille wilt benadrukken, kies dan voor een riem of een kledingstuk in een contrasterende kleur. Verticale strepen kunnen je silhouet verlengen, terwijl horizontale strepen meer volume aan je figuur toevoegen.

De juiste accessoires om je look te versterken

Accessoires spelen een belangrijke rol in het voltooien van je outfit. Bij Guzel Jewels & Fashion hebben we een breed aanbod aan handgemaakte sieraden die elke outfit compleet maken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende ketting om de aandacht naar je halslijn te trekken of voor een kralen armband om je polsen extra flair te geven. Een speels enkelbandje is perfect voor de zomer en laat je benen nog meer opvallen.

Omarm jouw lichaam en straal!

Het belangrijkste bij het kiezen van kleding is dat je je er goed in voelt. Ongeacht je maat of lichaamsvorm, jij verdient het om te stralen. Laat je rondingen zien en wees trots op wie je bent. Experimenteer met verschillende stijlen en kleuren en vind de looks die het beste bij jouw lichaam passen.

Bij Guzel Jewels & Fashion ben ik er voor jou, met modieuze grote maten kleding, accessoires, tassen en handgemaakte sieraden die jouw unieke vorm perfect complementeren. Bezoek onze webshop en ontdek hoe je jouw lichaamsvorm kunt omarmen en elke dag vol zelfvertrouwen kunt stralen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.