Nieuw of tweede kans kleding en mode accessoires: volg jouw eigen trend

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 11:00

Nieuw of Tweede Kans Kleding en Mode Accessoires: Volg Jouw Eigen Trend

Er zijn honderden redenen om nieuwe kleding en mode accessoires te kopen. Een van die redenen is dat je altijd up-to-date bent met de nieuwste modetrends. En daar is helemaal niets mis mee! Maar is het niet belangrijker om je eigen trend te volgen? Een trend die niet persé gelijkloopt met de laatste modehypes, waarvan je een half jaar later denkt: "Waarom heb ik dit ook alweer gekocht?" Of dat je iets in je kast tegenkomt met het prijskaartje er nog aan en denkt: "Nu hoef ik het niet meer aan, want dit is uit de mode."

Maar weet je wat? Het is niet uit de mode omdat de massa dat vindt; het is pas uit de mode als jij dat vindt. Of je je nu casual, casual chique of helemaal chique kleedt, dat kan prima met nieuwe kleding en mode accessoires, maar zéker ook met tweede kans kleding en accessoires.

Combineer 2e kans met nieuw

Waarom we toch zo graag nieuwe kleding kopen

Ja, waarom eigenlijk? Er zijn vast talloze onderzoeken naar gedaan, maar ik deel liever mijn eigen visie hierop. Als ik een winkel binnenloop—of het nu M&S Mode, Ulla Popken of een andere grote maten modewinkel is—en ik zie dat leuke broekpak, die fantastische jurk of die heerlijke trui, dan gebeurt er iets. Ik neem het mee naar de paskamer, trek het aan en kijk in de spiegel. Op dat moment kunnen er drie dingen door mijn hoofd gaan:

  1. Dit is helemaal fantastisch! De pasvorm is perfect, het model past goed bij mijn lichaamsvorm en de kleur staat me prachtig. Dan is het een kwestie van inpakken en wegwezen.
  2. Het staat goed, maar er is iets mee. Bij twijfel niet oversteken, zeg ik altijd. In dit geval koop ik het niet, want ik weet zeker dat ik het met het prijskaartje er nog aan terugvind in de kast over een paar maanden.
  3. Dit is vreselijk. Hier ga ik niet mee naar buiten. Geen twijfelmoment, alleen maar de sterke gedachte: dit gaat terug de winkel in.

Als ik de winkel uitloop, heb ik óf een tas vol met een nieuwe collectie en een uitgekleed kledingbudget óf ik ga weg met de gedachte dat ik toch weer €64,95 heb bespaard op hetzelfde budget. Hoe dan ook, ik verlaat de winkel met een goed gevoel.

Heb jij dat ook als je een winkel uitloopt? Ik lees het heel graag terug in je reactie!

Tweede kans kleding en mode accessoires: een supergoed idee

Als ik in mijn eigen kledingkast kijk, zie ik broeken en blouses die ik al jaren draag. Gewoon omdat ze mooi blijven, nog steeds passen en bij mijn eigen modetrend passen. Het is wie ik ben. Is dat ook duurzaam? Dat mogen anderen beoordelen. Wat ik zo leuk vind aan tweede kans shoppen, is dat er echte pareltjes tussen zitten voor weinig geld. Bijvoorbeeld een blazer die perfect staat op die nieuwe blouse die ik net heb gekocht. Zo creëer je een compleet nieuwe outfit die je nergens anders ziet, want er hangen echt geen twintig van die blazers bij de tweedehands winkel.

En dan zie je die tas... die kan natuurlijk niet ontbreken voor de finishing touch van je outfit!

Waarom kiezen voor tweede kansjes een goed idee is

  1. Je draagt bij aan het milieu. Door tweede kansjes te kopen en jouw eigen collectie als tweede kans aan te bieden, verminder je de vraag naar nieuw geproduceerde kleding en accessoires.
  2. Je creëert een budgetbewuste levensstijl. Je bespaart geld en kunt toch genieten van "nieuwe" items in je garderobe.
  3. Je bent sociaal bezig. Je gunt iemand anders net zo veel draagplezier van jouw kleding, tassen en riemen als jij hebt ervaren.

Heeft Guzel Jewels & Fashion ook tweede kansjes?

Misschien vraag je je af: Heeft Guzel Jewels & Fashion ook tweede kansjes? Het antwoord is ja, maar niet in de webshop zelf. Ik verkoop mijn tweede kansjes via Vinted, rechtstreeks uit mijn eigen kast. En ook deze collectie is natuurlijk ook voor de plussize vrouw. Er komt steeds een beetje meer bij omdat ik ook gewoon aan het ontspullen ben. Benieuwd wat er allemaal op Vinted staat? Neem dan snel een kijkje op mijn profiel: fashionbynatasja.

Maak Jouw Eigen Modekeuzes

Of je nu kiest voor nieuwe kleding of tweede kans items, het belangrijkste is dat je je eigen stijl volgt en draagt waar jij je goed bij voelt. Modes komen en gaan, maar jouw persoonlijke stijl is uniek. Laat je niet leiden door wat de massa vindt; creëer je eigen trends en draag wat bij jou past.

Heb je zelf ervaringen met tweede kans shoppen? Of misschien tips over hoe je nieuwe en tweedehands kleding het beste kunt combineren? Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.