Oh jee, ik heb een webshop!

Gepubliceerd op 16 oktober 2024 om 11:00

Oh jee, ik heb een webshop!

In het blog van deze week wil ik je meenemen in mijn ervaringen als webshopeigenaar. Van uitdagingen tot doorbraken, momenten waarop ik de moed bijna opgaf en momenten van triomf. Eén ding is zeker: het hebben van een webshop is ontzettend leuk en geeft me de kans om mijn creativiteit met jou, mijn klant, te delen. Het allerbelangrijkste voor mij is dat jij met plezier door mijn webshop struint en gemakkelijk vindt wat je zoekt.

Hoe het begon

Mijn creativiteit laat ik graag tot leven komen door iets met mijn handen te maken. Na vele ideeën, ben ik op aanraden van een vriendin sieraden gaan maken. In het begin noemde ik het nog ‘fröbelen’, maar mensen om me heen zeiden al snel dat ik het daar niet meer mee moest onderschatten. Zo begon ik in 2020, en nu, vier jaar later, heb ik mijn eigen unieke sieradenstijl ontwikkeld. Deze sieraden zijn niet voor de massa, maar voor mensen die iets speciaals zoeken.

In mijn webshop vind je nu een leuke collectie armbanden, oorbellen, kettingen, enkelbandjes en sieraden sets. Wat er binnenkort aankomt? Een speciale Moederdagcollectie! Houd mijn shop dus zeker in de gaten. Wil je weten hoe het proces van het maken van sieraden gaat, dat kun je lezen in mijn blog van 18 september 2024

De volgende stap: een webshop

Om mijn sieraden te promoten, begon ik met een Instagram-account. Totdat diezelfde lieve vriendin vroeg: “Waarom geen webshop?” Ze bood aan een start te maken en vanaf dat moment nam ik het over om er mijn eigen draai aan te geven. Nu, in 2024, ben ik haar nog steeds ontzettend dankbaar voor dat duwtje in de rug. En daar was ik dan, webshopeigenaar. Zoals ik vaak doe, begon ik gewoon en keek ik waar het naartoe ging. Maar ik merkte al snel dat er iets miste: waar bleef jij, de klant? Ik besloot mijn assortiment uit te breiden met kleding voor de powervrouw met rondingen, tassen en mode accessoires. Dit gaf een boost, maar ik was er nog niet.

Dat was voor mij het punt dat ik dacht, ik heb hulp nodig. Na het volgen van meerdere masterclasses en workshops zonder concrete resultaten, kwam ik eind 2023 Ellen de webshopexpert tegen op Instagram. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat mijn eerste gedachte was, laat ik het maar proberen want zoals het nu gaat werkt zeker niet. Wat een verademing! Ellen gaf me vanaf het begin concrete adviezen waar ik direct mee aan de slag kon.

 

Samen met een expert groeien

Een jaar later en na verschillende masterclasses, workshops en cursussen, werk ik nog steeds met Ellen samen. De adviezen die zij geeft, zijn van onschatbare waarde. Ellen leert mij niet alleen hoe ik mijn webshop beter kan maken, maar ook hoe ik dit zelf kan doen, zodat jij als klant een fijne shopervaring hebt.

Hier zijn een paar dingen waaraan ik het afgelopen jaar heb gewerkt:

  • De menustructuur: zodat jij direct kunt zien wat het assortiment is.
  • Vernieuwing van de homepage: zodat je snel begrijpt waarom shoppen bij Guzel Jewels & Fashion zo leuk is.
  • Vernieuwing van alle andere pagina’s: voor een overzichtelijker en prettiger leesbare ervaring.
  • Handigheidjes: om je reis door de webshop makkelijker te maken.
  • Het schrijven van teksten en blogs: zodat ik je kan informeren en inspireren.

Het werk aan een webshop is nooit af. Elke dag is er iets te verbeteren, te vernieuwen of aan te passen. Een webshop is net als een fysieke winkel die voortdurend onderhouden moet worden.

 

Dankbaarheid en doorzetten

Dus ook via deze weg wil ik een groot dankjewel sturen naar Ellen. Zonder Ellen had ik het niet gered en had ik niet zoveel geleerd. Ik ben blij dat ik haar tegengekomen ben en in het onbekende ben gesprongen omdat ik echt hulp nodig had. Daarnaast zijn er natuurlijk nog alle andere zaken zoals administratie, boekhouding, inkopen verwerken en het inpakken van bestellingen. Wat jij als klant vooral merkt, is dat je bestelling als een cadeautje wordt verpakt, compleet met een leuke attentie erbij.

 

Wat is jouw beleving van Guzel Jewels & Fashion?

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Vind je makkelijk je weg in de shop? Mis je misschien iets? Ik hoor het graag van je. Jouw feedback helpt mij om de shop steeds verder te verbeteren.

Als bedankje voor je reactie krijgen de eerste vijf powervrouwen (en powermannen mag natuurlijk ook) een code toegestuurd voor €5,00 shoptegoed bij een bestelling vanaf €15,00.

Laat een reactie achter en help mij om Guzel Jewels & Fashion nog beter te maken voor jou!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.